Facebook
Alimente care accelereaza procesul imbatranirii

Exista anumite alimente care ne imbatranesc si au o serie de efecte negative asupra organismului si asupra aspectului nostru exterior.

O lista ce include aceste alimente nesanatoase a fost realizata de specialisti, cu un top 5 al celor mai nocive.

Conform consultantului in nutritie, Bogdan Guinea: “Ridurile sunt legate de expresie, dar si de alimentatie. S-a dovedit ca cei care au o dieta nesanatoasa accelereaza procesul de imbatranire a pielii, dar si a organelor”.

Tot acesta a mentionat si faptul ca alimentele nesanatoase si consumul in exces al nutrientilor pot determina inflamatia tubului digestiv care se poate croniciza, determinand reactii la nivelul tuturor organelor, ceea ce duce la accelerarea procesului de imbatranire.

Pe primul loc in topul alimentelor nesanatoase se afla cartofii prajiti, chipsurile si orice este prajit in ulei. Cartofii actioneaza ca un burete si absorb cantitati mari de ulei, ulei ce aduce un aport imens de grasimi nocive pentru organism. Produsele de patiserie fac parte tot din categoria produselor de evitat, daunand prin continutul de faina, zahar si acizi grasi.

Orice fel de carne procesata afecteaza organismul prin acizii saturati in exces si nitrati, substante ce contribuie la procesul inflamator. Carnea rosie provoaca un dezechilibru in organism, fiind principala sursa de acizi grasi saturati.

Un alt inamic este alcoolul, care in cantitati mari poate favoriza aparitia bolilor de ficat si imbatranirea prematura.