Facebook
Alimente pe care le consumam gresit

Indiferent daca suntem la regim sau doar adepti ai alimentatiei sanatoase in general, legumele si fructele sunt ingredientele alese pentru sanatate si energie.

Conteaza foarte mult insa, felul in care le consumam. Lista de mai jos contine o serie de alimente care de cele mai multe ori sunt consumate in mod incorect. Primele astfel de alimente sunt capsunile, care cel mai des sunt taiate inainte de a fi consumate. Capsunile intregi au cu pana la 12% mai multa vitamina C decat fructele taiate, deoarece acestea pierd o parte din vitamine atunci cand sunt expuse luminii si oxigenului.

Pe aceasta lista se afla si broccoli, unde metoda ideala de gatit este fierberea la aburi, desi de multe ori sunt fierti sau inabusiti. Prin fierberea la aburi se pastreaza substantele cu proprietati anticancerigene din legume, in special cele din broccoli si conopida.

O greseala des intalnita este si faptul ca sticla de vin de multe ori este lasata fara dop inainte sa fie baut. Acesta trebuie baut imediat dupa deschiderea sticlei, deoarece apoi isi pierde proprietatile prin deteriorarea acizilor organici si a polifenolilor, care au beneficii importante pentru sanatate, mentinand un flux sanguin normal, contribuind la sanatatea inimii si ameliorarea depresiei.

Un mit incorect este legat si de alimentele congelate, de cele mai multe ori fiind evitate, deoarece majoritatea oamenilor cred ca acestea sunt lipsite de vitamine. Specialistii au descoperit ca legumele si fructele congelate contin o cantitate mai mare de antioxidanti, inclusiv polifenoli, vitamina C si betacaroten decat cele proaspete.