Facebook
Biserici si Manastiri in Bucuresti

1. Mitropolia (Biserica Patriarhiei)

Situata  pe dealul Mitropoliei, Mitropolia a fost punctul central al credintei Ortodoxe Romane inca din secolul al 17-lea. Biserica a fost construita de Constantin Serban Basarab, domn al Tarii Romanesti intre 1656 si 1658, dupa o schita inspirata de Manastirea  Curtea de Arges. A devenit  Biserica Patriarchiei in 1668 si sediul Bisericii Ortodoxe Romane in 1925.

Interiorul bizantin, care contine cele mai stralucitoare iconostasuri  ale orasului, precum si doua altare laterale sculptate minunat, confera frumusete serviciilor prezidate de Patriarhul roman. O multime imensa se aduna aici in noaptea de Pasti.

Uimitoarea clopotnita de la intrare a fost construit in 1698 si restaurata in 1958. Langa biserica, si inchis pentru public, este Palatul Patriarhiei (1708), resedinta a Teoctistului, liderul suprem al Bisericii Ortodoxe Romane.

 

2. Catedrala Sf. Iosif  

Construita din  caramida rosie intre 1873 si 1884, aceasta Catedralei Romano-Catolice este o capodopera arhitecturala care combina atat elemente gotice   cat si romane. Aici au loc in fiecare saptamana concerte de orga.

 

3. Templul Coral

Construit in 1857, templul din caramida rosie (remarcabil pentru turnuletele sale magnifice) este cea mai mare sinagoga activa din Bucuresti. Serviciile sunt tinute in fiecare zi dela 8:00 am pana la 19:00 pm.

 

4. Domnita Balasa Biserica

Acesta este localizata aproape de Piata Unirii. Biserica a fost lovita de cutremure si inundatii, acesta fiind motivul pentru care a trebuit sa fie reparata  in 1940 si  apoi,mai tarziu in 1977. Acesta este unul dintre cele mai dorite locuri  pentru  oficializarea relatiilor.

5. Manastirea Casin

Manastirea Casin a fost construita in 1937 si este situata in apropierea Arcului de Triumf. Este un monument important, care combina armonios  elementele arhitecturale traditionale cu cele moderne. Decoratia murala este formata dintr-un un mozaic multi-colorat de marmura.