Facebook
Castelul Versailles ar putea găzdui un hotel de lux intr-una dintre clădirile sale

Castelul Versailles, una dintre cele mai vizitate instituţii muzeale din Franţa şi printre cele mai cunoscute în străinătate, ar putea găzdui un hotel de lux într-una dintre clădirile sale, în încercarea de a-şi creşte veniturile, potrivit Reuters.

Administraţia de la Versailles a lansat o discretă cerere de oferte în încercarea de a încheia un parteneriat cu un lanţ hotelier de lux, care va putea să reabiliteze şi să transforme în hotel un corp format din trei clădiri construite în anii 1680, aflate în patrimoniul castelului.

Acest spaţiu, care se întinde pe o suprafaţă de 2.800 de metri pătraţi, este situat chiar lângă celebrul parc al Castelului Versailles şi interiorul acestui imobil oferă o privelişte deosebită asupra domeniului, conform publicaţiei Journal du Dimanche.

Potrivit cererii de ofertă lansată de administraţia Castelului Versailles, pentru reabilitatea şi transformarea acestui corp într-un hotel este necesară o investiţie cuprinsă între 4 şi 7 milioane de euro. Potrivit informaţiilor obţinute de Journal du Dimanche, lanţul hotelier francez AccorHotels este interesat să investească în acest proiect.

Sursa : mediafax.ro