Facebook
Cele mai bune vacante pentru aceasta vara

Vara este departe de a se incheia, iar pentru cei dornici de calatorii, National Geographic a facut un top al celor mai bune locuri de vizitat in acest sezon fierbinte.

Primul astfel de loc este Machu Picchu in Peru, un sit incas ce dateaza din secolul al XV-lea. Este considerat un lacas al misterului si al frumusetii, legendele spunand ca aici era un oras ceremonial secret. Ruinele sale au fost descoperite de Hiram Bingham si ramane unul dintre cele mai enigmatice locuri stravechi din intreaga lume. Nu poate fi vazut de la baza muntilor si este complet delimitat de terase naturale, oferind  privelisti uimitoare.

Pe lista poate fi cu usurinta inclusa si Arizona, situata in vestul Statelor Unite ale Americii, cunoscuta pentru zona de desert. Ziua, peisajul dramatic sculptat in piatra rosie este popular pentru biciclisti, off-road si alpinisti. Dar noaptea vorbim de un alt peisaj, toata atentia indreptandu-se pe cerul superb, care ofera fenomene unice, precum luna albastra.

Nici Atena nu trebuie ocolita in aceasta vara. In ciuda problemelor cu care se confrunta tara, capitala inca ofera, pe langa monumentele cunoscute si evenimente interesante. In acest an, poti experimenta teatru international, opera, muzica intr-o varietate de locuri moderne dar si clasice in cadrul festivalului Epidaurus.

Singapore gazduieste cea mai mare sarbatoare de Ziua Nationala. Tanarul oras implineste 50 de ani pe 9 august, iar evenimentul de 4 zile planuit pentru a sarbatori este perfect pentru ca vizitatorii sa observe energia creativa din Singapore.

Victoria, Australia este locul perfect pentru a scapa de caldura verii. Statiunile de aici ofera numeroase activitati precum plimbari cu sanii trase de caini, partii de ski, si nu numai.