Facebook
Cele mai populare destinatii turistice

TripAdvisor, cunoscutul site de calatorii, a intocmit un top al celor mai populare destinatii de vacanta din lume.

Lista a fost realizata in functie de recenziile lasate de turisti pe site-ul TripAdvisor. Primul loc a fost ocupat de complexul de temple Angkor Wat din Cambodgia. Templul hindus a fost construit la inceputul secolului al XII-lea si prezinta arhitectura khmera de cel mai inalt nivel. Este considerat cel mai important centru religios, hindus si budist, fiind cel mai mai mare complex monumental religios din lumea actuala.

Topul a fost completat cu ruinele orasului Machu Picchu din Anzii peruvieni pe locul doi si templul Taj Mahal pe locul trei. Machu Picchu este un sit incas si este considerat unul dintre cele mai spectaculoase si misterioase locuri stravechi din lume. Taj Mahal este preferat de numerosi turisti, facand parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Lista include si Marea Moschee din Abu Dhabi, cea mai mare moschee din Emirate si bazilica „Sagrada Familia”, o bijuterie turistica, unde cei pasionati de arhitectura gasesc locul perfect pentru a admira adevarate opere.

Bazilica "Sfantul Petru" din Vatican, dar si Domul din Milano, Italia sunt considerate printre destinatiile preferate de turisti din toata lumea. Sunt urmate de orasul San Francisco din Statele Unite cu doua atractii: insula Alcatraz si Golden Gate.

Top 12 este completat de statuia lui Iisus Hristos din Rio de Janeiro, Turnul Eiffel din Paris si Biserica Invierii lui Hristos din Sankt Petersburg.