Facebook
Informatii despre Bucuresti

De ce? Odata cu deschiderea din Europa de Est, o vacanta in Bucuresti, capitala Romaniei, a devenit o experienta interesanta, arhitectura, muzeele si principalele atractii spun povestea epocii sale comuniste sub notorietatea lui Nicolae Ceausescu. Multi oameni vin la Bucuresti pur si simplu din curiozitate ,sa descopere ca acest oras paradoxal are un aer sofisticat si o multime de lucruri sa-l recomande.

Cand? Daca va deplasati la Bucuresti vara asteptati-va la calduri mari, iar in timpul iernii temperatura rareori se ridica mai sus de punctul de inghet. Cel mai bun timp pentru o vacanta in Bucuresti, este in primavara (aprilie / mai) sau toamna (septembrie / octombrie).

Pentru cine? Nu va asteptati parcuri tematice sau standuri cu suveniruri, atunci cand vwniti in vacanta la Bucuresti. Atractiile orasului sunt, in principal galerii si muzee, deci este mai bine sa va lasati copiilor acasa atunci cand calatoresti la Bucuresti Orasul are, totusi, o reputatie in randul clubberilor si jucatorilor de casino,avand multe cluburi de noapte si cazinouri noi.


Notiuni de baza

Ora: Ora locala este GMT +2 (GMT +3 intre ultima duminica din martie pana in sambata, inainte de ultima duminica din octombrie).

Electricity: Curentul electric este de 220 ​​volti, 50 Hz. Prizele sunt in stil European.

Bani: Leu (RON) este moneda oficiala, care este impartit in 100 de bani. Banii pot fi schimbati la banci, aeroporturi internationale, hoteluri sau birouri autorizate de schimb numita "Casa de Schimb" sau " Schimb valutar". ATM-urile sunt disponibile la bancile, aeroporturi si in centre comerciale. American Express, MasterCard si Visa sunt acceptate in principalele orase ale tarii. Cecurile, de preferinta in euro, pot fi incasate in bancile mari, unele hoteluri si  in anumite schimburi valutare in Bucuresti, dar comisionul este ridicat. Este recomandat saaveti si euro in numerar, in caz in care intampinati dificultati cu cardurile. Dolari SUA sunt, de asemenea acceptati.

Limba: romana este limba oficiala, dar limba engleza este deasemena vorbita in Bucuresti si in alte zone turistice.

Populatie: 2.2 milione (2010)

Numere de urgenta: Urgente: 112


Prezentare

Capitala din 1862, Bucurestiul este cel mai mare oras al tarii. Ca toate celelalte capital,Bucurestiul este un oras aglomerat,fiind p locul 6 in topul celor mai populate orase din Europa. Bulevarde intinse, cladiri si structuri clasice extravagante se afla in juxtapunerea cu  strazile dezordonate, aglomerate, inestetice blocuri staliniste si un apartamente cu constructii incomplete. Este un oras pe care fie il iubesti fie il urasti de la prima vizita.