Facebook
Minunile fructului de Kiwi

Kiwi este un aliment nutritiv dens şi, în acelaşi timp, sărac în calorii. Beneficiile aduse de acest fruct sunt multiple: ten mai sănătos şi mai frumos, presiune arterială mai scăzută, risc mai mic de apariţie a bolilor de inimă şi infarct.

Ten mai frumos.  Colagenul, arma cheie împotriva ridurilor, este dependent  de vitamina C. Fără aceasta, corpul n-ar putea produce proteina această proteină. În acest mod, vitamina C reduce ridurile şi ajută pielea sa fie mai fermă, prevenind apariţia problemelor cauzate de soare, poluare şi fum.

Somn mai uşor. Conform unui studiu cu privire la efectele consumului de kiwi asupra calităţii somnului, s-a constatat faptul că fructul de kiwi poate îmbunătăţi durata şi eficienţa acestei activităţi. Aşadar, kiwi este ideal pentru adulţii care suferă tulburări de somn.

Inimă  mai sănătoasă. Fibrele şi potasiul din acest fruct sprijină sănătatea inimii. O cantitate mare de potasiu şi un aport scăzut de sodiu previn riscul apariţiei bolilor cardiovasculare.

Presiune arterială mai scăzută. Datorită conţinutului ridicat de potasiu, kiwi poate ajuta anula efectele de sodiu din organism. Este posibil ca un aport de potasiu mic să fie un factor de risc la fel de important ca un aport ridicat de sodiu, cauzân creşterea tensiunii arteriale.

Prevenirea constipaţiei. Numeroase studii au raportat că fructul de kiwi poate avea un efect laxativ, putând fi utilizat ca supliment alimentar. Este îdeal pentru persoanele în vârstă care se confruntă cu această problemă.