Facebook
Muzee

1. Muzeul National de Arta (fostul Palat Regal), Bucuresti

Muzeu lde arta a fost fondat  in 1948 pentru a adaposti colectia fostul Royal, impreuna cu alte muzee din alte orase ale tarii.

Scopul muzeului este de a oferi o imagine cuprinzatoare asupra artei romanesti din Evul Mediu timpuriu pana in prezent, intr-un context cat mai European posibil.

2. Muzeul Satului

Muzeul Satului, situat intr-un cadru specific romanesc, pe malul lacului Herastrau din Bucuresti, este unul dintre cele mai mari si mai vechi muzeu in aer liber din Europa Puteti admira  casebiserici, mori de apa si vant, fuioare, toate avand de mare valoare istorica si artistica – turul dureaza aproximativ 2 ore.


3. Grigore Antipa Muzeul de Istorie Naturala (Muzeul National de Istorie naturala)

Recent renovat, acest muzeu este cel mai mare muzeu de istorie naturala din Romania, avand o colectie impresionanta de reptile, pesti, pasari si mamifere. Peste 2000 de specii si exponate, inclusiv un schelete de dinozaur. Un intreg etaj este dedicate mediului acvatic, vizitatorii putand admira baleen,delfini si foci.

Muzeul cuprinde, de asemenea, o frumoasa colectie  de fluturi.


4. Muzeul National de Istorie

Aflat intr-o cladire neoclasica din1900 ce, odata  a servit ca sediu al oficiului postal, muzeul ofera o introducere in  istoria Romaniei.Raspandite in icele 41 de camere, exponatele relateaza dezvoltarea tarii din timpuri preistorice si pana in secolul 20. Cea mai importanta incapere este Sala Trezoreriei Nationale,  unde vizitatorii se pot bucura colectia de 3.000  obiecte din aur care include  bijuterii si exponate neolitice valoroase.
Printre exponate  sunt  si cele 12 piese din secolul IV din Colectia Pietroasele.

Prima data a fost prezentata in 1867 la Targul Mondial  de la Paris,unde  a fost considerat cea mai valoroasa colectie de comori din lume (mormantul lui Tutankamon nu a fost inca descoperite). Un an mai tarziu, colectia a fost afisata la a doua  Expozitie Anuala  Internationale din Londra si in 1872, la Expozitia Internationala de la Viena.  


5. Muzeul Militar National

Fondat  in 1972, muzeul ilustreaza cele mai importante batalii pentru independenta si libertate din istoria romaneasca. Muzeul are colectii de arme orientale si occidentale, uniforme romanesti si straine, medalii militare si premii, trofee, artilerii, avioane si canoane, precum si o biblioteca de documente istorice militare.

Se vorbeste si despre revolutia din 1989, putand fi urmarite in principal obiecte personale donate de catre familiile soldatilor si civililor ucisi in timpul revoltei.