Facebook
Obiceiuri daunatoare pentru piele

Frumusetea vine si din sanatatea organismului, pielea fiind o oglinda ce reflecta starea intregului mecanism uman.

Pentru a evita neplaceri ale pielii pe termen scurt, mediu si lung si pentru a evita imbatranirea si afectarea prematura a acesteia trebuie sa renuntam la anumite obiceiuri care ne fac rau.

Una dintre principalele actiuni daunatoare pentru sanatatea pielii este expunerea prelungita si fara protectie la soare. Un ten neprotejat va fi afectat de arsuri, pete si alte leziuni. De aceea, pe timpul verii, nici macar o plimbare in parc nu ar trebui sa facem fara a utiliza creme de protectie solara.

Un alt gest pe care il facem fara sa realizam este sa atingem repetat tenul. De cate ori il atingem, realizam un transfer al impuritatilor de pe maini pe piele si vom observa in curand aparitia cosurilor si comedoanelor.

Dusurile fierbinti afecteaza si ele elasticitatea pielii si ar trebui evitate. Apa foarte fierbinte distruge primul strat al epidermei si determina uscarea acesteia prin eliminarea uleiurilor naturale produse de piele. Si baile de abur in exces usuca pielea si o predispun la iritatii, sensibilitate, exces de sebum si cosuri.

Nu trebuie sa uitam nici cafeaua, aceasta jucand un rol important in uscarea pielii si inmultirea ridurilor. Mai putina cafea si o hidratare suficienta atenueaza aceste efecte negative.

Somnul suficient ajuta la regenerarea celulelor si trebuie respectat pentru a evita un aspect obosit si tern al pielii.

Nerespectarea meselor principale ale zilei si anumite alimente conduc la imbatranirea mai rapida a pielii. Dulciurile, fainoasele, grasimile si alcoolul in exces sunt doar unii din dusmanii frumusetii pielii. Amidonul dauneaza pielii, carnea are si ea efect asupra tenului facandu-l mai cenusiu, iar grasimile incarca tenul. Sfatul specialistilor este includerea in alimentatia zilnica a surselor de vitamina C (citrice), E (avocado), A (cartofi dulci), acestea fiind utile in refacerea pielii.