Facebook
Palate in oras

Palatul Cotroceni

O parte din Muzeul National Cotroceni, care este o institutie specializata  sa reflecte istoria vechiului dar si a modernului Cotroceni, urmarind evolutia si transformarile care au venit in timp.Palatul Cotroceni, biserica si manastirea reflecta o istorie de trei secole, care impleteste aspecte politice, militare, diplomatice, religioase si culturale, direct cu evolutia generala a societatii romanesti.


Palatul Regal

Ridicat intre 1927 si 1937 in stil neoclasic, palatul a fost casa regelui  Carol al II-lea si lal fiului sau, Regele Mihai I, pana in anul 1947, cand monarhia a fost abolita in Romania.In una dintre salile palatului,regela Mihai, in varsta de 18 ani atunci, a condus lovitura de stat care a inlocuit guvernul pro-nazist in timpul al doilea razboi mondial si a pus Romania pe partea Aliatilor. Astazi, fostul Palat Regal adaposteste Muzeul National de Arta romana.


Palatul Regal Mare Concert Hall (Sala Palatului)

Situata langa Palatul Regal,sala  a fost construita  in 1960 pentru a se adaposti 3.000 de membri ai partidului comunist, care la fiecare cinci ani participau la Congresul Partidului Comunist. In aceasta etapa, Nicolae Ceausescu a impartasit viziunea sa despre societatea  socialista multilaterala dezvoltata. Astazi, sala masiva este gazda  diferitelor conferinte si evenimente, inclusiv unele dintre concertele Festivalului International George Enescu.


Palatul Sutu

Faimos pentru balurile grandioase  care au avut loc aici in anii 1900, Palatul Sutu a fost construit in stil neogotic intre 1832 si 1834 de ministrul de externe Costache Sutu, de arhitectii Johann Veit si Konrad Schwinck.in 1862, palatul a fost decorat de catre sculptorul Karl Storck, care a creat trei arcade si o scara monumentala,iar  o uriasa oglinda de Murano a fost adaugata in hol. Numai plafoanele pictate, parchetul si  sobele au fost conservate.
Din 1959, cladirea a gazduit Muzeul de Istorie Bucuresti.