Facebook
Parcuri si Gradini

1. Gradina Cismigiu

Proiectata in 1845 de catre arhitectul peisagist german Carl Meyer, gradina a fost deschisa pentru public in 1860.

Numele de Cismigiu, vine de la cuvantul cismea din turca, care inseamna "fantana publica." Peste 30.000 de copaci si plante au fost aduse din muntii romanesti, in timp ce plantele exotice au fost importate din gradini botanice din Viena. Cismigiu este cel mai vechi parc din Bucuresti, un loc minunat pentru plimbare si pentru o pauza de la orasul agitat.Situat in mijlocul unei vegetatii luxuriante, parcul dispune si de un lac cu barci de inchiriat, terase, un loc de joaca pentru copii, o zona de sah pentru amatori si o multime de banci pentru relaxare.


2. Gradina Botanica

Deschisa in 1891, gradina are peste 5.000 de soiuri de plante din Romania si din intreaga lume. Gradina cuprinde, de asemenea, o frumoasa cladire in stil arhitectural Brancovenesc, Muzeul Gradina Botanica. Aici, aveti posibilitatea sa gasiti manuscrise, vechi diapozitive de botanica si o colectie de exponate confectionate din materiale vegetale. Localnicii considera gradina un parc, si in dupa-amiezele calde, puteti vedea mai multi tineri decat plante. Serele uriase sunt deschise Marti, Joi, Sambata, Duminica, 9am - 13.


3. Parcul Carol I

Acesta este unul dintre cele mai frumoase parcuri din oras, monumentul ce aminteste de Gheorghe Gheorghiu Dej fiind una din atractiile parcului, precum si flacara nemuritoare care marcheaza mormantul Ostasului Necunoscut.

Proiectat de arhitectul francez Eduard Redont in 1900, aici te poti plimba, poti admira centrul Bucurestiului sau poti face o multime de fotografii. in timpul verii, Arenele Romane gazduiesc concerte in aer liber.


4. Parcul Herastrau

De la Arcul de Triumf la Podul Baneasa, parcul dispune de numeroase atractii, inclusiv un complex de inchiriere de barci, terenuri de teni,locuri de joaca,gradini.

in timpul verii, terase le se deschid pe malul lacului. Pentru o priveliste de ansamblu, va puteti plimba in jurul lacului cu un vapor sau puteti inchiria o barca. Aici se afla si Muzeul Satului. Zona din jurul parcului detine comorile chiar mai mari. Strazile dintre Bulevardul Mircea Eliade si Soseaua Kisileff sunt pline de case extraordinar de frumoase, in stiluri arhitecturale din secolul 19 pana la vile de lux din secolul 20, aceasta fiind o zona exclusivista a orasului.


5. Zoo Bucuresti

Zoo Bucuresti este locul unde putem gasi numeroase specii de animale, fiind o incantare pentru copii si, de asemenea, pentru adulti. Obiectivul turistic a fost inaugurat in 1955, ca parte din sectiunea agricole comunale din partea Consiliului Popular.

Din anul 1962, institutia a devenit Gradina Zoologica Bucuresti, in acelasi an fiind inregistrate in Almanahul International de gradini zoologice. Gradina are 104 forme de specii, precum si subspecii. Vietuitoarele sunt impartite astfel: 24 reptile, pasari si 5911 219 mamifere. Acoperind 5.85 hectare, spatiul are scopul de a proteja toate speciile, in special a celor in pericol de disparitie, folosind informatii ca o metoda de a face vizitatori realizeze importanta protejarii animalelor. Gradina Zoologica Bucuresti este un spatiu foarte bun pentru relaxare si distractie.