Facebook
Primul centru din Romania pentru terapii genetice si celulare

Primul centru din România şi din estul Europei pentru terapii genetice şi celulare în tratamentul cancerului, OncoGen, a fost inaugurat, vineri, la Timişoara, în urma unei investiţii de peste 54 de milioane de lei, bani europeni, iar aici urmează să lucreze 25 de persoane.

Centrul de terapii genetice şi celulare în tratamentul cancerului OncoGen, care a fost inaugurat, vineri, la Timişoara, aparţine de Spitalul Judeţean, acesta urmând să funcţioneze într-o clădire nouă, amplasată lângă unitatea medicală, transmite corespondentul MEDIAFAX.

OncoGen este singurul centru de acest tip din ţară, dar şi din estul Europei. Aici se va promova cercetarea cu potenţial aplicabil în domeniul terapiilor avansate cu celule stem umane pentru obţinerea de produse bazate pe tehnologii moderne de biologie moleculară.

În cadrul centrului se va merge pe mai multe direcţii de cercetare: biologia celulelor tumorale, medicina regenerativă, studiul celulelor stem adulte, sănătatea şi factorii de mediu şi imunoterapiile.