Facebook
Romanii izolati in Bulgaria au fost adusi in Romania cu un autocar MAI

Inundatiile de acum cateva zile din Bulgaria au adus pagube insemnate, distrugand drumuri si izoland numerosi turisti in regiunea Albena.

Orasul Varna si alte localitati din Bulgaria, printre care si statiunea Albena, au fost puternic afectate de inundatiile puternice rezultate in urma ploilor torentiale si a scurgerilor de pe versanti, cel putin 10 persoane pierzandu-si viata.

Turistii romani izolati in Albena au acuzat autoritatile bulgaresti ca nu fac nimic pentru a ii ajuta, reclamand ca au fost evacuati doar cetatenii rusi si germani, iar romanii s-au ajutat intre ei.

La nivelul Guvernului, s-a creat un grup de lucru cu rolul de a gestiona sitatia, iar ministrul delegat pentru Turism, Florin Jianu, s-a deplasat de urgenta in statiune.

Un autocar al Ministerului Afacerilor Interne si mai multe platforme au for trimise pe litoralul bulgaresc pentru a prelua 29 de turisti si 8 masini. Conform celor comunicate, doar pentru acesti turisti a fost solicitat ajutor, in timp ce altii vor ramane acolo. Se pare ca multi turisti au optat sa isi continue sejurul in Albena, in urma revenirii situatiei la normalitate.