Facebook
Submarin mobilizat pentru cautarea epavei Boeing 777

In curand, un robot submarin va fi coborat in Oceanul Indian pentru a cauta epava aeronavei MH370.

Dispozitivul de tip Bluefin-21 va fi folosit pentru cateva zile pe fundul Oceanului Indian, in zona in care au fost detectate semnale ce par a proveni de la acest avion disparut luna trecuta.

"Ar trebui sa continuam detectarea semnalelor timp de mai multe zile, inainte ca bateriile sa se descarce si sa nu mai fie captat vreun semnal”, a declarat coordonatorul Angus Houston.

"Avem nevoie de o transmisie suplimentara pentru a defini mai bine zona de cautare", a adaugat el.

Semnalele mentionate de autoritatile australiene au fost detectate in acest weekend, unul ce a durat doua ore si 20 de minute si altul de 13 minute. In cele 13 minute au fost receptate doua unde distincte, unde ce ar putea sa provina de la cele doua cutii negre ale aeronavei Boeing 777.

Semnalele au fost captate in largul coastei de vest a Australiei, intr-o zona a Oceanului Indian unde este posibil sa se fi prabusit avionul mentionat.

Zborul MH370 apartinand Malaysia Airlines a disparut acum o luna, pe 8 martie, avand 239 de persoane la bord. A decolat de pe aeroportul din Kuala Lumpur dar nu a mai ajuns la destinatie.