Facebook
Tendintele pentru 2014 in turismul romanesc

Tendintele acestui an par sa indice o crestere in numarul de turisti, comparativ cu anul trecut, dar si o marire de preturi.

Sejururile vor fi mai scumpe cu 5%, ajungand la un pret mediu de 638 lei pentru un pachet dedicat destinatiilor interne si 1.578 lei pentru cele externe.

Potrivit datelor furnizate de ANAT, in primul trimestru al lui 2014, fata de aceeasi perioada a anului trecut, pentru destinatiile interne se observa o crestere de 5% pentru rezervarile de tip early booking.

In zona litoralului se asteapta o crestere de 7% a preturilor, 30% in zona Crisanei si Munteniei si 20% pentru regiunea Transilvaniei.

"Principala destinatie preferata de turisti ramane litoralul romanesc. Rezervarile pentru statiunea Mamaia reprezinta 50% din totalul vanzarilor si au inregistrat un plus de 2% fata de anul trecut. Plusul se poate observa mai bine in restul statiunilor de pe litoral, exceptie facand Olimp, cu o scadere de 15%", a declarat Lucia Nora Morariu, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

In ceea ce priveste destinatiile externe, cele mai cautate au fost Turcia, Grecia, Spania, Italia, Franta, Austria si Emiratele Arabe, Marea Britanie si Muntenegru.